Kendine özgü yönetme tekniği ile şimdiye kadar konser yaptığı tüm ülkelerde gerek dinleyicilerin, gerek müzik otoritelerinin ilgi odağı haline gelen Yazıcı ilk olarak Ankara Devlet opera ve Balesinde 1996 yılında sahneye çıktı. Gösterdiği sıra dışı performans sayesinde kısa sürede aralarında Berlin Filarmoni, Theatre des Champs Elysées, Wiener Konzerthaus, KKL Luzern, Seul Art Center, Tel Aviv Performing Arts Center gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında aralarında Luzern Symphony Orchestra, Deutche Symphonie Orchester Berlin ( Eski RIAS), Den Haag Het Residentie, Ensemble Rezonans, Camerata de France gibi pek çok önemli toplulukla konserler yapma fırsatı buldu. Yaptığı sayısız konserde Sarah Chang, Stefan Milankoviç, Viktor Pikayzen, Fazıl Say, Gülsin Onay, İdil Biret gibi büyük solistlerin yanında Mario Frangoulis, Sertab Erener gibi popüler müzik alanındaki yıldızlarla da rönesanstan 21. yüzyıla uzanan çok geniş ve renkli bir repertuarda seyirciyle buluştu. Şefliğin yanı sıra piyanist olarak solistliğin yanı sıra oda müziği ve lied eşlikçiliği alanında da çok önemli sanatçılarla aynı sahnede yer aldı. Bu çok yönlü ve başarılı çalışmalarından ötürü 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ve 2005 yılında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından "Cavalleria della Soliderita" şövalyelik ünvanıyla onurlandırıldı. Pek çok Türk bestecisinin eserlerinin ilk seslendirilişini yapan Yazıcı, A.A. Saygun ve M. Sun'un koro eserleri ile F.Say'ın Nazım Oratoryosu, Metin Altıok Ağıtı ve Fenerbahçe Senfonisi'nin kayıtlarını yapmıştır. Müzik eğtimini H.Ü. Devlet Konservatuarı'nda Nimet Karatekin' le piyano, Alain Boeglin ile oda müziği, Nevit Kodallı ve İstemihan Taviloğlu ile kompozisyon, Hikmet Şimşek ve Rengim Gökmen'le orkestra şefliği çalıştığı H.Ü. Devlet Konservatuarında başladı ve bu okuldan yüksek lisans diploması aldı. Daha sonra CNRM Perpignan'da Claude-Phillipe Durand ile piyano, Daniel Tosi ile orkestra şefliği, Michel Lefort ile oda müziği çalıştı ve bu okulu üç "Premier Prix" alarak bitirdi. Bu okullardaki çalışmalarının yanı sıra Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde masterclass'lara da katıldı. İngiliz Maestro Gilbert Varga ile de uzun bir süre çalıştı ve asistanlığını yaptı. 1998-2007 yılları arasında Devlet Çoksesli Korosu'nun şefliğini yapan sanatçı eğitimciliğe de büyük hassasiyet göstermiş ve Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. 2007 yılından bu yana İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Müzik Direktörlüğünü yapmakta olan Yazıcı aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarında orkestra şefliği dersleri vermektedir.
1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’ne girdi. Prof. Sevda Aydan, Prof. Müfit Bayraşa’dan şan, ses eğitimi ve Necdet Aydın’dan sahne dersleri aldı. 1990 yılında mezun oldu ve aynı yıl İzmir Devlet Opera ve Balesi’ne solist sanatçı olarak atandı. İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde sahnelenen birçok önemli operalarda bas partilerini seslendirdi. Bunlar: Don Pasquale, Madama Butterfly, Macbeth, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Aşk-ı Memnu, La Boheme, Rigoletto, Don Giovanni (Don Giovanni), Fidelio, Faust, Nabucco, Sevil Berberi, Viva la Mamma, İtalya’da Bir Türk, La Traviata, Sihirli Flüt, Norma, Nasreddin Hoca, Maskeli Balo, Carmen, Aşk İksiri, Tosca (Scarpia), Uçan Hollandalı, Verdi Requiem ve Rossini Stabat Mater, Saygun Yunus Emre, Çanakkale Oratoryosu gibi eserlerdir. İstanbul Operasında (Fidelio) ve Aspendos festivallerinde (Sihirli Flüt, La Boheme, Nabucco, Fidelio, Don Giovanni, Uçan Hollandalı, Romeo ve Juliette, Tosca), Cosi fan Tutte, temsiller yaptı. 2001– 2002 yılları arasında devlet bursu ile Viyana’ya gitti. Burada ünlü bas Jevgeni Nesterensko ile bir yıl repertuar ve yorum çalıştı. Yurt içi ve yurt dışı sayısız konser yapan sanatçı, 9 Mayıs 2009 da İzmir Operası’nda Ruperto Chapi’nin La Muerte de Garcilaso adlı eserinde Capitan Lara rolüyle bu eserin dünya prömiyerini yaptı ve Haziran 2009 da aynı eserle İspanya’nın Toledo şehrinde üç temsil daha yaptı ve bu eserin DVD kaydında görev aldı. Sanatçı, halen çalışmalarını İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde solist sanatçı ve sanat danışmanı, D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda şan bölümü öğretim görevlisi olarak sürdürmektedir.
1970 Ankara doğumlu olan sanatçı, G.Ü.G.E.F. Müzik Eğitimi Bölümü Şan Anasanat alından mezun olmuştur. Üniversite 1. sınıfta henüz 19 yaşında iken Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin açmış olduğu sınavı kazanarak kadrolu sanatçı olarak sanat hayatına adım atmıştır. Repertuarında çok sayıda yerli ve yabancı opera bulunan sanatçı, Ankara Operası’ndaki yirmi bir yıllık sanat hayatı boyunca pek çok yapıtta bas rolleri üstlenmiştir. Aynı zamanda Türkiye’deki bütün senfoni orkestraları ile periyodik olarak konserler yapmaktadır. Yurtiçinde başarılı çalışmalarının yanı sıra yurtdışında da çok önemli yarışmalarda Türkiye adına dereceler ve ödüller kazanmıştır (1. Leyla Gencer Yarışması’nda mansiyon ödülü, katıldığı diğer yarışmalardan ise ikincilik ve üçüncülükler kazanan sanatçı en son İtalya’da Alcamo Yarışması’nda birinciliği elde etmiştir). Bu başarılarının ardından yurtdışındaki önemli opera evlerinden davetler alan sanatçı, buralarda ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Özellikle İtalya’da 2004–2006 yılları arasında sekiz yapımda rol alan sanatçı, İspanya, Fransa, Rusya, İsviçre, Almanya, Belçika, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan, Kıbrıs, Avusturya, Şili, Moldova gibi ülkelerde konserler vermiş ve çeşitli operalarda yer almıştır. 2010 yılında Lions Klupleri tarafından “En Başarılı Erkek Solist” ödülüne layık görülmüştür. Sanatçının şef Rengim Gökmen yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile gerçekleştirilmiş bir CD kaydı ve A.A. Saygun ile M. Sun’un çoksesli halk türkülerinden oluşan CD kaydı bulunmaktadır. Halen Ankara Devlet Operasında görev yapan sanatçı, şan çalışmalarını İhsan Şenol ile sürdürmekte ve Başkent Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
1968 yılında Ordu’da doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra, 1988’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera-Şan bölümünü kazanarak, Atıfet Usmanbaş’ın öğrencisi oldu. 1995 yılında Konservatuvar’dan mezun oldu. Aynı yıl Uluslararası İstanbul Festivali genç yetenekler bölümünde konser verdi. Yine aynı yıl içersinde Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak, profesyonel sanat yaşamına başladı. 1996–2000 yılları arasında İzmir Devlet Operası’nda görev yapan sanatçı, 2000 yılından beri İstanbul Devlet Operası’nda sanat çalışmalarına devam etmektedir. Erdaş; Roman Verlinsky, Vasil Vasiliev, Constantine Lisovsky, Lucinio Montefusco gibi ünlü şan pedagoglarıyla çalışmalarda bulundu ve Devlet Sanatçısı Leyla Gencer ile Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi operaları üzerine yorum çalıştı. 2000 yılında yapılan Leyla Gencer şan yarışmasında finalist oldu ve sanat çevreleri tarafından gelecek vadeden sesler arasında gösterildi. Macbeth, Don Juan, Sihirli Flüt, Rigoletto, Maskeli Balo, Faust, Prens İgor, Porgy and Bess, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Figaro’nun Düğünü, operalarında önemli bas rollerini başarıyla yorumlayan sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında önemli konserler verdi. Zafer Erdaş, opera şarkıcılığının yanında, geleneksel halk müziğimize değişik bir yorum getiren “Buram Buram Anadolu” isimli bir CD çalışması yaptı. Sanatçı halen şan çalışmalarını Devlet Sanatçısı Ayhan Baran ile sürdürmektedir.