Beethoven 9. Senfoni

Beethoven 9. Senfoni

  • Mersin Kültür Merkezi
  • 11 Mayıs 2016 , Çarşamba / 20:00
  • ?Bilet Fitayları:  30 TL, 20 TL, 15 TL
  • Rengim Gökmen , Şef
  • Bengi İspir Özdülger, Soprano
  • Ezgi Karakaya, Mezzo Soprano
  • Aykut Çınar, Tenor
  • Teyfik Rodos, Bas
  • Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası
  • Cemi'i Can Deliorman , Koro Şefi
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu

ÇUKUROVA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI

??T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak kurulan Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Türkiye içerisinde Cumhurbaşkanlığı (CSO), İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO)’dan sonra kurulan dördüncü senfoni orkestrasıdır. Resmi olarak 1988 yılında kurulan Orkestramız, ilk çalışmalarına 17 kişilik çok küçük bir kadroyla, orkestranın Genel Müzik Direktörü ve Şefi Emin Güven YAŞLIÇAM yönetiminde 1991 yılının son aylarında başlamıştır. İlk konserini 1992 yılında, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 Ocak’ta gerçekleştirmiştir.

Orkestra, ilerleyen yıllarda yapılan sınavlar ile müzisyen kadrosunu genişletmiştir. Aynı zamanda Çukurova Filarmoni Derneği'nin de katkılarıyla diğer Senfoni Orkestraları, Opera ve Bale Orkestraları ve Devlet Konservatuarlarından aldığı misafir sanatçılarının desteğiyle olağan konserlerini başarıyla sürdürmektedir. Bu tür çalışmaların yanı sıra, dönemin NATO Genel Sekreteri ve Belçika eski Dışişleri Bakanı Willy Claes, özel bir konserin ilk bölümünde orkestrayı yönetmiştir. Adana 6. Kolordu Komutanlığı'nın desteği ile Tchaikovsky'nin 1812 Uvertürü’nü, Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçek top atışları eşliğinde seslendirmiştir.

Ç.D.S.O. kurulduğu günden bu yana birçok yurtiçi ve yurtdışı turneleri gerçekleştirmiştir, bunlardan bazıları; Tarsus, İskenderun, Diyarbakır, Malatya, Trabzon, Mersin, Gaziantep, Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu, Ankara, İstanbul, Kıbrıs, Suriye, Almanya ve Japonya turneleridir. Japonya turnesi esnasında Tchaikovsky’nin 1. piyano konçertosu ve 5. senfonisinin CD kaydını gerçekleştirilmiştir.

Her sezon programını özenle hazırlayıp, Adanalı izleyicilere çok sesli evrensel müziği tanıtıp sevdirebilmek için çalışmalarını büyük bir özen içinde gerçekleştirmektedir, ayrıca birçok eserin Dünya'da ve Türkiye'de ilk seslendirilişleri gerçekleştirilmiştir.

2000-2006 yılları arasında, Mayıs ve Eylül aylarında Antalya Aspendos açık hava tiyatrosunda yerli ve yabancı turistlere düzenli olarak konserler vermiştir. “Hacı Sabancı'yı Anma” konseri gibi her sezon düzenli olarak yapılan özel konserleri de Adana izleyicisine sunmaktadır.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Mustafa Kemal Atatürk'ün "TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR" düşüncesi ışığı altında, O'na layık olma yolunda konserlerini sürdürmektedir.

CEMİ'İ CAN DELİORMAN

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı

Devlet Çoksesli Korosu Şefi

Müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü'nde başlayan Cemi’i Can Deliorman, 2003 yılında Avusturya’da Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien bünyesinde orkestra şefliği bölümü hazırlık sınıfına kabul edildi. Borusan Kocabıyık Vakfı’nın eğitim bursu ile şeflik çalışmalarına Viyana’da başladı.

Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz’da Martin Sieghart’ın orkestra şefliği sınıfından 2008 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi süresince Viyana Singverein Korosu Şefi Johannes Prinz ile koro şefliği bölümüne de devam eden Deliorman, Viyana Filarmoni Orkestrası ve Singverein korosunun şeflik seminerlerine her sene katıldı.

Eğitimine Amerika’daki Westminster College of the Arts’da devam etti. Amerika’nın önde gelen koro şeflerinden Dr. Joe Miller ve Dr. James Jordan ile sürdürdüğü yüksek lisans derecesini Graz Müzik Üniversitesi Orkestra Şefliği Bölümü’nde tamamladı. Westminster Symphonic Choir ile Carnegie Hall, Lincoln Center gibi saygın mekânlarda sahneye çıktı. ABD’de ünlü Alman Şef Kurt Masur ile Mendelssohn “Die erste Walpurgisnacht” kantatı, Pierre Boulez ile Mahler senfonileri üzerine çalıştı.

2012 Akdeniz Müzik Festivali kapsamında konuk şef olarak İsrail’e davet edildi. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Sicilya Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Savaria Senfoni Orkestrası, Almati Opera Balesi, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Akademik Orkestrası, Eskişehir Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası yönettiği orkestralardan bazılardır.

2014 yılında Bursa’da kurulan Orkestra Prusart topluluğunun daimi şefliğini halen yürüten sanatçı, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde misafir öğretim görevlisidir.

Gustav Mahler'in Diriliş Senfonisi üzerine yazdığı kitap, 2013 Temmuz ayında Almanya'da Akademiker Verlag tarafından yayınlanmıştır. Cemi’i Can Deliorman 2010 sanat sezonundan bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu sanat yönetmeni ve sürekli şefidir.

?T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU

?Devlet Çoksesli Korosu Prof. Dr. Hikmet Şimşek’in girişimleriyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak 1988 yılında kuruldu ve Türkiye’nin seçkin yapılanmalarından biri oldu. İlk konserini 1989′da Ahmed Adnan Saygun yönetiminde veren koro daha sonra uzun yıllar Türk müzik hayatına büyük emeği geçen ve Türkiye’ye koro müziğini sevdiren ünlü alman şef Walter Strauss’la çalıştı. Bujor Hoinic, İnci Özdil, Ahter Destan, Alessandro Cedrone ve İbrahim Yazıcı koronun çalıştığı şefler arasındadır. 2010/2011 sanat sezonundan itibaren büyülü notaların şefliğini Cemi’i Can Deliorman yapmaktadır.

Devlet Çoksesli Korosu, repertuarında bulunan 1000’ü aşkın eserle bugüne kadar yurtiçinde 30 il ve ilçede, yurtdışında ise Almanya, Vatikan, İsrail, İtalya, Rusya Federasyonu ve Güney Kore’de katılmış olduğu 800’ü aşkın etkinlikte ulaştığı sayısız kişiye muhteşem bir müzik şöleni yaşatmıştır. Koronun uluslararası basında “Dünyanın en iyi korolarından biri” unvanına ve 2010 Andante Müzik ödüllerinde yılın en iyi koro vokal topluluğu ödülüne layık görülmesi de koronun başarısının göstergelerindendir.

Koro, Acapella konserler dışında Türkiye’nin tüm senfoni orkestralarıyla birlikte çeşitli eserler, seslendirmekte ve eserlerin Türkiye ve dünya prömiyerlerini müzik tutkunu izleyicilerle buluşturmaktadır. Ayrıca Almanya ve İtalya gibi ülkelerin müzik otoritelerince “Adeta Cennetten Gelen Bir Ses” olarak adlandırılan Devlet Çoksesli Korosu, konserlerinde dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin çok farklı kökenleri olan insanları bir araya getirmektedir. Koro, Vatikan’da Papa II. Jean Paul’un huzurunda verilen “Üç Dinin Buluşması Konseri’nde” Müslüman dünyayı temsilen Pittsburgh Senfoni Orkestrası ile “J. Harbison – Abraham” adlı eserin dünyada ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir.

Kurtuluş filmi müzikleri, F. Say-Nazım Oratoryosu, C.Orff- Carmina Burana, W.A. Mozart-Requiem, A.A. Saygun ve Muammer Sun’un çoksesli halk türkülerinden oluşan albümleri kaydederken koronun tek amacı daha fazla müziksevere ulaşmak ve daha fazla sanat aşığı yaratmak olmuştur.

Konserler ve albüm çalışmalarının yanı sıra Koro, sosyal yardım amaçlı çeşitli etkinliklerde de yer almaktadır. Koro’nun ülkemizin tanınmış sanatçı ve kurumlarını da dahil ettiği Kadına Şiddete Son etkinliği sanatçıların ve sanatın duyarlılığın eseri olarak önümüze çıkmaktadır. Ayrıca Koro, çoksesli müzikte ulaşılması gereken asıl yürekler olarak çocuklarımızı görmektedir. Bu nedenle Koro’muz her sezon eğitim konserlerinde on binlerce çocuk ve gence ulaşarak çok sesli müzik kültürünü tanıtmaktadır.

RENGİM GÖKMEN

19 Ağustos 1955 Ankara doğumlu.Türkiye’nin orkestra şefleri varlığı içinde önde gelen,yenilikçi,Türk bestecilerinin eserlerine sıklıkla eğilen,bir bölümünün ilk seslendirmelerini yapan,şeflik veya sanat danışmanlığını üstlendiği kurumlarda yeni etkinliklerin,festivallerin,yarışmaların düzenlenmesine,birimlerin kurulmasına önayak olan değerli müzik insanı…

Müziğe küçük yaşlarda annesi opera sanatçısı Muazzez Gökmen’in gözetiminde başladı.Piyano ve komposizyon çalışmalarını Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Ferhunde Erkin , Nimet Karatekin(piyano) ,İlhan Baran ve Ahmet Adnan Saygun(komposizyon) gibi , müzik tarihimizin unutulmaz,kült isimleriyle tamamladı.

Devlet bursuyla orkestra şefliği öğrenimi için İtalya’ya gönderildi.Önce Roma Santa Cecilia Konservatuvarı , daha sonra Siena Accademia Chigiana ve Santa Cecilia Yüksek Müzik Akademisi şeflik bölümlerinen Franco Ferrera’nın öğrencisi olarak birincilikle mezun oldu.Türkiye’de başladığı keman ve yaylı çalgılar tekniği üzerine çalışmalarını da İtalya’da altı yıl boyunca O.Vicari ile sürdürdü.

Avusturya,İngiltere ve Hollanda’da orkestra şefliği üzerine çalışmalar yaptıktan sonra,1980 yılında katıldığı Gino Marinuzzi San Remo Uluslararası Şeflik yarışmasını kazanarak büyük başarı elde etti.Daha sonra Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde,ABD ve Güney Amerika’da konserler yönetti.1984-89 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü,1992-95 yılları arasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü  olarak görev yaptı.Bu görevi sırasında Aspendos Opera ve Bale Festivali’ni başalttı.1988 yılında İtalya Hükümeti tarafından ,opera sanatının tanıtımı ve gelişimine  yaptığı katkılar nedeniyle ‘Cavalleria’ nişanı ile onurlandırıldı.Artık alacağı ödül ve ünvanlar birbirini kovalayacaktı:

* 1991 TÜTAV –Türkiye’nin yurt dışındaki tanıtımına katkı ödülü
* 1995 T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı-Yılın En İyi Şefi
* 1997 TOBAV-En Başarılı Opera Şefi
* 1998 Devlet Sanatçısı
* 1999 Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü (Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı)
* 2010 Andante Klasik Müzik Dergisi – Yılın Orkestra Şefi ve Müzik Kurumu Yöneticisi Ödülleri

Rengim Gökmen,bazılarını halen sürdürdüğü şu görevlerde bulundu:

* İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. Şefliği
* Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Yönetmenliği
* Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlğü ve Sanat Yönetmenliği(iki kez)
* Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeliği(Profesör)
* Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Kurucu Şefliği ve Genel Müzik Yönetmenliği
* Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası Sanat Danışmanlığı ve Şefliği
* Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 1.Şefliği
* SCAMV – Danışma Kurulu Üyeliği
* İKSV – İstanbul Müzik Festivali Danışma Kurulu Üyeliği
* Çeşitli kompozisyon yarışmalarında jüri üyelikleri
* Karşıyaka Oda Orkestrası süpervizörlüğü

Gökmen’in çalıştığı ve yönettiği kurumlarda ,kuruluşunu sağladığı sürdürülebilir proje ve etkinlikleri şöyle sıralayabiliriz:

* Aspendos Opera ve Bale Festivali(Daha sonra uluslararası boyuta yükseltildi)
* Modern Dans Topluluğu (Ankara ve İstanbul)
* Birim Dans Tiyatrosu (Ankara ve İzmir)
* İstanbul Uluslararası  Opera Festivali
* İstanbul Uluslararası Bale Yarışması ve Fesivali
* Samsun Devlet Opera ve Balesi
* Eskişehir Ulusal Opera-Bale Günleri(Eskişehir BB ile ortaklaşa)
* CSO ile Kampüste Senfonik Akşamlar Turnesi

Rengim Gökmen’in şef olarak yönettiği orkestralarda geniş kadrolu ve büyük çaplı senfoni,oratoryo ve operaları öncelikle tercih ettiğini görürüz.Bu yönelimiyle,repertuvar genişlemelerine katkı sağamış,dinleyicinin sıklıkla ulaşma olanağı bulamadığı eserleri seslendirterek takdir kazanmışır.Yaptığı konserlerde en iyi sonucu almak için,gerekirse aylar öncesinde partitür üzerinde çalışmaya başlar,kendini hazırlar.Genellikle eserlerin özgün haline,bestecinin arzularına sadık kalmakla birlikte,eğer orkestranın yapı ve yetkinliği elverişliyse bazı eserlerde daha dinamik,canlı,biraz hızlıca tempoları tercih eder.Konçerto eşliklerinde solistlerin zor duruma düşmemesi ve uyumun en iyi biçimde sağlanması için büyük özen gösterir.

Gençlik yıllarında yüreğine düşen şeflik sevgisini,yıllar sonrasında da en canlı biçimde yaşatmakta,önceliği olarak görmektedir.ŞEFİK KAHRAMANKAPTAN

BENGİ İSPİR ÖZDÜLGER

Ankara’da doğdu. Gazi Üni. Gazi Eğt. Fak. Müzik Eğitimi Bölümü’nde önlisans programını tamamlayan  sanatçı, Hacettepe Üni. Devlet Konservatuvarı Opera ve Sahne Sanatları Bölümü’ne geçti. Doç. Keriman Davran’ın öğrencisi olarak şan çalışmalarını sürdürdü. 1992’de Mersin Operası’nın açmış olduğu sınavı kazanarak profesyonel sanat yaşamına başladı. 1995’de  İsviçre’de “Bern La Strimpellata” oda orkestrası ile Bern, Zürich ve Basel’de verdiği konserlerde Azeri besteci Frengiz Ali-zadeh’in eserlerini seslendirdi. 1996’da aynı orkestra ile Bern şehrinde bu eserlerin CD kaydını gerçekleştirdi. 2004 yılında Arnavutluk’da 16 ülkeden 45 sanatçının katıldığı Maria Kraja Şan Yarışması’nda 4. oldu.  Sanatçı, birçok kez katıldığı Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde; Ali Baba & 40 “Nurcihan”, Carmina Burana “Soprano solo”, Rigoletto “Gilda”, La Traviata “Violetta”, Carmen “Michaela” rolleri ile sahne aldı. 35. Uluslararası İstanbul Sanat Festivali’nde sahnelenen Gilgameş operasında “İştar” rolünü söyledi. Yurt içinde verdiği birçok konserin yanı sıra, yurt dışında Moskova, Makedonya (Üsküp), Yunanistan, Sofya ve Kıbrıs’ta ülkemizi temsil etti.

Başlıca görev aldığı eserler ;Yevgeni Onegin “Tatiana”,  Luisa Miller “Luisa”, La Traviata “ Violetta”, Rigoletto ”Gilda”, Lucia di Lammermoor “Lucia”, Don Pasquale “Norina”, L’elisir D’amore “Adina”, Carmen “Micaéla”, İnci Avcıları “Leila”, La Bohéme “Mimi” ve “Musetta”, Gianni Schicchi “Lauretta”, Satılmış Nişanlı “Marjenka”, Don Giovanni “Donna Elvira” ve “Donna Anna”, Figaro’nun Düğünü “Suzanna”, Sevil Berberi “Rosina”, (İzmir Devlet Opera ve Balesi) Fidelio “Marzelline”, (Antalya Devlet Opera ve Balesi’ nin Açılış Temsili) Die Fledermaus “Rosalinde”, Chardas Fürstine “Stasi”, Gilgameş “ İştar”, Van Gogh “ Maya”, Ali Baba & 40 “Nurcihan” ,. Oratoryo ve Kantatlar; “Yunus Emre”, “Mozart Requiem”, “Carmina Burana”. Sanatçı halen Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde solist sanatçı olarak görevine devam etmektedir.

EZGİ KARAKAYA

1989 yılında Ankara'da doğdu. Müzik eğitimine 2005 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı’ nda başladı. Burada birçok konser ve projede görev aldı. Öğrenimi süresince Zuhal Gürgen, Nilgün Akkerman, Esra Poyrazoğlu, Artem Makarov ve Figen Ayhan’ın öğrencisi oldu. 2010 yılında yüksek onur öğrencisi olarak, birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Ekim ayında başlayan sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde görev yapmaya başladı. Devlet operasının Şarkılarla Yaşamak, La Cambiale di Matrimonio, Karyağdı Hatun, L’elisir D’amore, Lo Speziale, Rigoletto, Arşın Mal Alan, Die Fledermaus, Madama Butterfly, Carmen, Hekimoğlu, I Puritani, Ali Baba ve 40, Der Zigeunerbaron, La Traviata eserlerinde ve yapılan birçok konserde solist olarak görev aldı. 2016 yılının Şubat ayında İzmir’de gerçekleşen 9. Ulusal Genç Solistler yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü ve Savonlinna Opera Festivali’ne davet edildi. Sanatçı şan ve yorumculuk çalışmalarına Ferda Yetişer ile devam etmekte, Ankara Devlet Opera ve Balesi´nde görevini sürdürmektedir.

AYKUT ÇINAR

?H.Ü. Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nde şan pedagogu Prof. Yalçın Davran ile çalıştı ve 1996 yılında mezun oldu. 1994 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1997 yılında şan pedagogu Margarita Lilova ile çalışmak için Bulgaristan'ın Varna şehrine gitti. Yine 1997'de Leyla Gencer Şan Yarışması'nda yarı finalist oldu ve Paris Opera-Comique tarafından değişik roller (Rodolfo, Tamino, Ottavio) için davet edildi. 1998 yılında Barcelona'da katıldığı Francisco Vinas Şan Yarışması´nda yarı finalist oldu.

Seslendirdiği roller; 'Saraydan Kız Kaçırma'(Belmonte), 'Yarasa'(Alfred), 'Fantastik Müzikali'(Matt), 'Il Pagliacci'(Beppe), 'Şen Dul'(Camille de Rosillon), 'Eugeny Onegın'(Lenskı), 'Don Pasquale'(Ernesto), 'Mozart Requem', 'Çanakkale Kahramanları Oratoryosu'(Ç.Işıkoğlu Dünya Prömiyeri), 'La Boheme'(Rodolfo), 'Il Trovatore'(Manrico), 'IV. Murat'(Şair Nef'i), 'Yusuf İle Züleyha'(Yusuf), 'Sımon Boccanegra' Türkiye Prömiyeri(Gabriele), 'Tosca'(Cavaradossi), 'Cem Sultan' Dünya Prömiyeri(Cem Sultan), 'Macbeth'(Macduff), 'Rusalka'(Prens)'dır,Çingene Baron(Barinkay). Ayrıca, Türkiye'nin birçok yerinin yanısıra Kazakistan, Güney Kore(Seul-Daegu), Moğolistan, Estonya, Rusya,Polonya,Sibirya,Nahçivan,Çin, Bulgaristan'da da turne ve konserlere katıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Aspendos Antik Tiyatrosu´nda; İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ile konserler gerçekleştirdi.

Devlet Opera ve Balesi'ndeki görevleri ile birlikte bir yıl süreyle A. Ü. Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. İki dönem OPSOD (Opera Solistleri Derneği) yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdü. 1 Ağustos 2012 tarihinde Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün Müdür ve Sanat Yönetmeni oldu.İki yıl boyunca bu görevi sürdüren Çınar, halen Ankara Devlet Operasında solist sanatçı ve H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

TEYFİK RODOS

?Teyfik Rodos , 1983 yılında İzmir Devlet Konservetuvarı san bölümüne girdi.Prof.  Sevda Aydan ve Prof. Müfit Bayraşa’dan şan ve ses eğitimi, Necdet Aydın’dan sahne ve rol dersleri almaya basladı.1989 yılında Akdeniz gençlik orkestra ve korosuyla Fransa’da çeşitli konserler veren Rodos    1990 yılında mezun olup aynı yıl İzmir Devlet Operasında görev basladı. 1991 yılında ilk büyük rolü Don Pasquale ile profesyonel hayata basladı1993 yılında Burgaz operasına yapılan turnede (Bulgaristan) Macbeth operasında görev aldı.1993 yılında Rus pedagog Prof. Konstantin Lisovsky ile calısmalara basladı.

2001 yılında aldıgı devlet bursuyla Viyana’ya giden Rodos burada ünlü bas Prof. Jevgeni Nesterenko ile bir yıl repertuar ve yorum çalıştı. İzmir operasında sahnelenen Don Pasquale (Don Pasquale), Madam Butterfly (Bonzo), Macbeth (Banco), Ali Baba ve Kırk Haramiler (Harami Başı), La Boheme (Colline), Rigoletto Monterone, Sparafuccile), Don Giovanni (Don Giovanni), Fidelio (Don Fernando), Faust (Mephistopheles), Nabucco (Zaccaria), Sevil Berberi (Don Basilio), Viva la Mama (Emprezario), Il Turco in Italia (Selim Paşa), La Traviata Markiz, Doktor), Sihirli Flüt (Sprecher, Norma (Oroveso), Nasreddin Hoca (Timur), Maskeli Balo (Tom), Carmen (Zuniga), Aşk Iksiri (Dulcamara), Tosca (Scarpia), Uçan Hollandalı (Daland),Yusuf ile Züleyha (Yakup), Romeo –Juliette, Simon Boccanegra (Fiesco) (Türkiye Prömiyeri),La muerte de Garcilaso (Capitan Lara) (Dünya premieri), Cosi Fan Tutte (Don Alfonso),Imeneo (Argenio) , 4. Murat (4.Murat) Aşk-ı Memnu (Adnan Bey), Turandot (Timur), La Sonnambula ( Cont Rodolfo), Aida ( Ramfis), Lüküs Hayat (Rıza),Medea (Creonte) (Türkiye Prömiyeri) Iolanta (Rene) operalarının ve Verdi Requiem , Mozart Requiem, Beethoven 9.Senfoni , Rossini Stabat Mater , A.A.Saygun Yunus Emre , A.Hoca Çanakkale Çanakkale, Aydınlıgın Adı Atatürk oratoryoların  bas partilerini seslendirdi.

Aspendos Opera ve Bale festivaline Sihirli Flüt, La Boheme, Nabucco, Fidelio, Don Giovanni,Uçan Hollandalı, Tosca, Medea , Turandot ve Uluslararası İstanbul Opera festivaline Imeneo, Aşk-ı Memnu ve 4.Murat adlı eserlerle katılan sanatçı, Fidelio operasıyla Kıbrıs ve İstanbul’da  temsiller yaptı.

2003 yılından itibaren Antalya Devlet Opera ve Balesinde La Boheme, Iolanta,Verdi Requiem,Medea operalarındaki bas partileri seslendiren sanatçı , La Boheme ve Medea operalarıyla Aspendos festivaline  katıldı.. Yine 2004 yılında İstanbul Devlet Operasında Aşk İksiri adlı eserdeki Dulcamara rolünü söyledi. Temmuz 2005 de Almanya’nın Marl şehrinde Verdi’nin Requiem adlı oratoryosunu seslendiren Rodos  aynı yıl bu konserin tekrarını Efes Antik tiyatroda gerçekleştirdi. 2006 yılında Ali Hoca’nın bestelediği Çanakkale Çanakkale ve 2007 yılında Aydınlıgın adı Atatürk adlı oratoryoların dünya prömiyerini yaptı.

9 Mayıs 2009 da İzmir operasında Ruperto Chapi’nin La Muerte de Garcilaso adlı eserinde Capitan Lara rolüyle bu eserin dünya prömiyerini yapan sanatçı Haziran 2009 da aynı eserle İspanya’nın Toledo şehrinde üç temsil daha yaptı ve bu eserin DVD kaydında görev aldı. 2010 yılında İspanyanı Gijon şehrinde Aşkı Memnu operasını seslendiren sanatçı, 2012 yılında Hollanda'nın Amsterdam  ve Mısır'ın Kahire ve İskenderiye sehirlerinde, 2011 yılında Almanyanın Osnabrück şehrinde  A.A.Saygun'un Yunus Emre oratoryosunu seslendirdi ve CD kaydını yaptı.

Çok sayıda piyanolu ve orkestra eşlikli konserler veren Rodos 2001 yılında Viyana’da Eschenbach sarayı ve Rus Kültür Enstitüsünde iki başarılı konser verdi. Hikmet Şimşek, Ercan Yenal, Rengim Gökmen, Emin Güven Yaşlıçam, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Aleksandru Samuila, Winfried Müller, Andre Giorgi, Micheal Tabascnik, Selman Ada,Nezih Seçkin, Tulio Varas, Nayer Nagui gibi şeflerle çalıştı. 

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezinin, Genel Sanat Yönetmenliginide yapan sanatçı, çalışmalarına halen İzmir Devlet Opera ve Balesinde solist  sanatçı olarak devam etmektedir