Katolik Kilisesi
Koto Sanatçısı Atsuko Suetomi Japonya da doğdu.
Musashino Üniversitesi ve Takasaki Güzel Sanatlar Üniversitesin’de Japon kültürü ve Japon müziği okudu.
İkuta Klasik Koto çalmayı öğrendikten sonra modern Koto âleminde usta sayılan Tadao Sawai ve Kazue Sawai ‘ den eğitimler aldı.
Japonya ve birçok ülkelerde konser veren sanatçı bazı Türk eserlerinde Koto ile çalmaktadır. Tusunami mağdurları için hayır konserleri veren sanatçı; Türkiye’de ve farklı Ülkerlerde yapılan festivallere sıkça davet alıp sahneye çıkmaktadır.
Sanatçının Life Music şirketi tarafından çıkartılan “Kuş gibi” ,adlı CD’si Japonya’da tedavi edici müzik olarak ün kazanmıştır.
1995-2006 Japonya’da her yıl solo konseri verip müzik okulunda özel müzik dersleri öğretmiştir.
Atsuko Suetomi; Ekim 2005’te bir aylı aylık turne için Türkiye gelmiş olup: Ülkemizin kültürel ve doğal güzelliklerinden ve insanlarının sıcaklığı, misafirperverliği, nazik davranışlarından etkilenerek yerleşmeye karar vermiştir.
Şubat 2007-2009 yılarında İstanbul 2010-2012 İzmir ve Ağustos 2012 yılından sonra Ankara da yaşmaktadır.
Sanatçı Atsuko Sutomi kariyerinde önemli saydığı organizasyonlardan bazıları şöyledir.
2000 Dünya Kupasında Kore Kültür Bakanı tarafından konser vermek üzere davet edilmitir.
2000 - 2002 yıllar Amerika’da konser turnesine çıkmıştır.
Müzik tedavisiyle ün kazanmış. Dawn Becaker Çocuk Hastanesinde konuk sanatçı olarak Koto konseri vermiş olup; ayrıca Amerika Japon Büyükelçiliği’nin destek verdiği Blakship Festival’inde sahne almıştır.
2002 Hawai’de Japonca yayın yapan radyo organizasyonuca Noel konseri vermek üzere davet edilmiştir.
2003 Peru’da Japonya Büyükelçiliği’nin daveti üzerine “Melodias Del Japon konser” verdi. Bu konserin ardından Peru Devlet Müzik Okulu’ndan teşekkür mektubu almıştır.
2005 Endozeya ve Singapur’da konser turnesine çıktı. Bali İntercontinental Hotel’de Sumatora Tsunami mağdurlar için hayır konserleri vermiştir.
2006 Türkiye konser turnesine çıkıp, Japon Büyükelçiliği, Japon Konsolosluk, Mersin ve Ürgüp Belediyesinin düzenlediği organizasyonlarda Koto konserleri vermiştir.
2007-2009 yıllarında Türk Telekom, Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Baptist Kilisesi, Kadir Has Üniversitesi, İzmir JAICA ve Ankara Hilton Hotel bünyesinde konserler vermiştir.
2010 İzmir’de yasamayı başladı. 2010 Türkiye’de Japonya yılı İzmir açılış töreninde Koto konseri vermiştir.
2010 Ankara Uluslararası Şefika Kutluer Müzik Festivalinde Misafir sançtı olarak sahne almıştır.
2013 Yılanda Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Sihinzo Abe’in katılımlarıyla gerçekleşen organizasyonda Koto resitali vermiştir.
2014 Türkiye ve Japonya Diplomatik İlişkilerinin Başlangıcının 90.Yıldönümü
Etkinliği Dostluk konseri olarak İstanbul İş Sanat Merkezinde kanun sanatçışı Göksel BAKTAGİR ile resitali verdi. 2 bölüm ise Gülsin ONAY piyano resitaliydi.
Koto’nun özgün ve güzel yankılanışı ve spritüel sesi ile insanları huzura kavuşturan sançtı Atsuko Suetomi; Türk Japon Vakfı bünyesinde defalarca konser vermiş olup aynı zamanda Türk Japon Kadınları Dostluk Derneği üyesi dir.
Koto Japonya da huzur müziği yâda şifa müziği olarak kabul ediliyor, yaptığı müzik aracılığı ile Türk insanına huzur vermek istediğini ifade etmektedir.
Koto Sanatçısı Atsuko Suetomi Türkiye’yi çok sevdiğini her fırsata söyleyip kendini Türk ve Japon halklarının fahri kültür elçisi olarak tanıtmaktan gurur duyduğunu ifade etmektedir.
1966’da Kırklareli'nde doğdu. Müziğe sekiz yaşında, babası Muzaffer Baktagir'in gözetiminde başladı. 1988'de İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olarak bir yıl sonra lisansüstü eğitimine başladı. Aynı yıl, Tanbûri Necdet Yaşar yönetimindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'na girdi. "Necdet Yaşar Ensemble" ile çeşitli ülkelerde konserler verdi.
Beste çalışmalarına konservatuar yıllarında başlayan Göksel Baktagir'in, 80’i sözlü ve 300’ü enstrümantal olmak üzere 380 kadar beste çalışması bulunmaktadır. Eserlerinin birçoğu TRT repertuarına alınmış, "Sazım" adlı Zavil saz semaisi, 1990’da TRT tarafından düzenlenen bir yarışmada ödül kazanmıştır. "Tek Kelime" adlı muhayyerkürdi şarkısı, Milliyet Gazetesi tarafından 1997’nin en sevilen 10 şarkısı arasına seçilen sanatçının "Doğu Rüzgarı" albümü 2000’de Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirilmiştir. 2004 yılında merkezi İsviçre'de bulunan Avrupa Birliği Vakfı'ndan Yılın Müzik Ödülü’nü almıştır.2013’de Musiki Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Itri Müzik ödüllerinde Yılın Bestekarı ödülü’nü almıştır.
Baktagir 1984’ten bu yana, kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra, özellikle "sol el" için geliştirdiği teknik üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Günümüzün en önde gelen kanun icracılarından biri kabul edilen sanatçı, temelde bir Türk müziği enstrümanı olan sazının tüm olanaklarını değerlendirerek, bakış açısını New Age, caz gibi diğer müzik türlerine doğru genişletmiştir. Bu bağlamda, Doğu ve Batı müzik dünyasının önemli adlarıyla konserler vermektedir.
Mercan Dede "Secret tribe grubunda yer almıştır. Yirmi üç ülkenin önde gelen sanatçılarından oluşan Tefken Filarmoni Orkestrası’nın saz solistlerindendir. 1999'dan beri İstanbul Sazendeleri grubuyla Türkiye içinde ve dışında, özellikle akademik kurumlarda konserler vermektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği topluluğundaki görevinin yanında, İstanbul Fasıl Topluluğu’nda da çalışan Baktagir, bu topluluklarla İngiltere, Fransa, Danimarka, İsveç, Belçika, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, İsviçre, Makedonya, Malta, ABD, Kanada, Arjantin, Malezya, Hindistan, Türkmenistan,Azerbaycan ve Japonya’da konserler vermiştir. Çeşitli ülkelerde ve Türkiye’de kanun “workshopları” düzenlemektedir.
CNN-Türk yapımı, İstiklal Marşı Belgeseli’nin müziklerini bestelemiş ve Yurdal Tokcan ile birlikte düzenleyip icra ettikleri “Azeri” bestesi the Passion of Christ filminin müzikleri arasına girmiştir.
Sanatçı ayrıca yayımlanmak üzere bir kanun metodu üzerinde çalışmakta, bugüne kadar yayınlanmış eserlerinin yer aldığı bir nota kitabını da yayına hazırlamaktadır. Sanatçı Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında Öğretim görevlisi olarak hizmet vermiştir.
Sanatçı Füsun Baktagir ile evli olup, Buğra Can ve Cansu adlı iki çocuk babasıdır.
Albümlerinden bazıları: Okyanustaki Sesler, Kervansaray-5, Günlük, Doğu Rüzgarı, Okyanustaki Sesler-2 (Cananım), Okyanustaki Sesler-3 (Hüzün), Sezgiyle Seslenişler, Sirtolar ve Longalar, Hayal Gibi, Doğu Rüzgarı-2 (Sıla), Gurbet Türküsü, Hayal Gibi-2 (Hatıra Defteri), Furtuna ,Hayal Gibi-3 (Aşk Masalı),Kalb-i Coşku
Katıldığı festivaller ve birlikte çaldığı sanatçılardan bazıları:
Susan Kalifastauris (Akbank Caz Festivali-1994)
Lawrence "Butch" Morris ile (Akbank Caz Festivali-1995; CD: 1996)
Kanun Festivali (Yunanistan, 1996)
Ross Daly(2005)
Djaffer Youssef (2006)
Karl Berger Octet, Trilok Gurtu, Mercan Dede Ensemble, Ömer Faruk ve Hacı Ahmet Tekbilek, Mısırlı Ahmet (İsmet Sıral Creative Music Studio 2006-İstanbul Caz Festivali) EXPO 2010 SHANGAI (İstanbul Sazendeleri),Aralık 2010 Mısır Turnesi (Hayal Gibi Grubu)Mart 2011 Fransa –Marsilya Babel Med Müzik festivali(İstanbul Sazendeleri),Nisan 2011 İspanya Turnesi (İstanbul Sazendeleri) Şubat 2012 İsviçre (İstanbul Sazendeleri),Kasım 2012 Brüksel(Doğu Rüzgarı Grubu),Haziran 2013 Fameck Türk Film Festivali(Doğu Rüzgarı Grubu), Mart 2013 Çin’de Türk Yılı(İstanbul Sazendeleri),Ekim 2013 Londra(Hayal Gibi Grubu)
?1965 yılında Kahramanmaraş”ın Afşin ilçesinde doğdu.İlk,orta ve lise eğitimini Adana”da tamamladı.1986 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümüne girdi. Neyzen Niyazi Sayın'dan ney dersleri aldı .
1992 yılında konservatuardan mezun olduktan sonra ülkemizin önemli sanatçılarının albüm ve sahne çalışmalarında yer aldı. Eyüp Hamiş, ana enstrümanı olan ney performansının yanı sıra; Kavala, Zurna yorumları da yaptı. Ayrıca vokal olarak da müzikal katkıda bulundu.
Sanatçımız ,değişik tarzlarda müzikler yapan orkestraların yurtiçi ve yurtdışı konserlerine katıldı.
Klasik Türk müziğinin önemli enstrümanlarından olan ney sazını değişik icra üslubu ve farklı tavır biçimleriyle şekillendirerek yerelden evrenselliğe geçiş sürecinde yaptığı çalışmalar büyük ilgi gördü.
Solist olarak yer aldığı pek çök enstrümantal albümleri de bulunan Eyüp Hamiş,müzik çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
Sorry, your browser does not support iframes; try a browser that supports W3 standards.